Úvod » Mouka, koření » Skořice mletá 250 g


        

Skořice mletá 250 g

 

Číslo produktu: 8051
Vaše cena bez DPH : 50 Kč
Vaše cena s DPH (15 %):
57 Kč

do košíku:
  ks  

Skořice mletá 

Skořice jako koření má hlavní použití zejména při přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce, v likérnictví, ale i v parfumérii. Používá se i do masitých pokrmů v kuchyni asijské, latinskoamerické, arabské, turecké a španělské.

 

Skořice (Cinnamomum zeylanicum)

Skořicovník má více botanických druhů. Velmi známý a také nejkvalitnější je skořicovník cejlonský. Stromy tohoto druhu jsou 6 - 10 m vysoké se světle zelenými listy. Kůra bývá šedohnědá až žlutošedá, hladká. Na plantážích se pěstuje většinou keř asi 3 m vysoký, protože kůra nejlepší jakosti je z mladých větévek, asi tříletých. První úroda může být sklizena po dvou až třech letech, ale nejjakostnější kůra se sklízí z asi osmiletých keřů. Pro produkci koření se odřezávají výhony většinou dvakrát ročně. Sklizené pruty se očistí a potom se kůra sloupne. Pruhy sloupnuté kůry se balí do svazků a nechají se až dva dny pod rohožemi fermentovat a suší se na slunci. Po uschnutí se oba okraje charakteristicky svinují dovnitř a vznikají jakési dvojtrubky. Tyto svitky se třídí podle barvy, síly a velikosti.

MWRmN