Úvod » Vaření, pečení » Ovesné bezlepkové vločky 300 g


        

Ovesné bezlepkové vločky 300 g

 

Číslo produktu: 4329
Vaše cena bez DPH : 39 Kč
Vaše cena s DPH (15 %):
45 Kč

do košíku:
  ks  

Ovesné vločky celozrnné bezlepkové 

 

Ovesné vločky patří mezi nejpopulárnější a nejvíce používané vločky.

V instantní podobě mají výhodu velmi rychlé přípravy.

Tento druh ovesných vloček je navíc bezlepkový.

Jemné minutkové vločky jsou vyrobeny z celých ovesných zrn. 

Pochutnáte si na nich a zařadíte-li do snídaně, dodají vám dostatek energie na celé dopoledne.

Komplexní zdroj sacharidů s nízkým glykemickým indexem.

Kvalitní zdroj vlákniny, tzv. beta-glukanů.

Návod na přípravu: Zalijte 50g vloček 250 ml horké vody nebo mléka a nechte 1 minutu odstát. Přidejte ovoce, ořechy či oblíbený protein.  

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku 

Energetická hodnota

1557 / 370

kJ / kcal

Bílkoviny

14

g

Sacharidy                     

55

g

- z toho cukry

1,2

g

Tuky                   

8

g

- z toho nasycené mastné kyseliny

1,6

g

Sůl

0

g

Vláknina

11

g

 

 

Ovesná kaše s ovocem

100 g ovesných vloček, 0,5 l vody, čerstvé ovoce

Ovesné vločky opražíme dozlatova nasucho na pánvičce, umeleme, zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme asi 0,5 hod. Rozdělíme podle porcí na talíře a přelijeme prolisovaným čerstvým ovocem. Můžeme též podávat posypané cukrem a pokapané citrónovou šťávou.

Vločková kaše

100 g ovesných vloček, 800 ml mléka, cukr nebo med, 0,5 lžičky másla

Večer vločky namočíme do studeného mléka. Ráno je ohřejeme, osladíme cukrem nebo medem a omastíme máslem. Při dochucování kaše se fantazii meze nekladou. Můžeme dochucovat kakaem, skořicí, čerstvým ovocem, zavařeninou, šťávou z kompotu apod.

Sladká ovesná kaše

1 l mléka, 150 g ovesných vloček, 0,5 lžičky másla, cukr, meruňkový nebo jahodový kompot

Ovesné vločky necháme delší dobu máčet v mléce a pak za stálého míchání uvaříme kaši, kterou rozdělíme na talíře, podle chuti osladíme, omastíme máslem a obložíme kompotem. K ochucení kaše můžeme použít i šťávu z kompotu.

Ovesné vločky pražené s cukrem

200 g ovesných vloček, 100 g jemného pískového cukru, kompot

Ovesné vločky opražíme bez tuku za stálého míchání na pánvičce. Pražíme asi 3 minuty, pak přidáme pískový cukr a pražíme další 2 minuty. Takto upravené vločky doplněné kompotem je možné podávat jako přesnídávku nebo je použít k posypání různých sladkých kaší.

Nákyp z ovesných vloček s jablky

250 g ovesných vloček, 1 l mléka, 4 vejce, 20 g cukru, sůl, rozinky, tuk a strouhanka na vymaštění a vysypání pekáčku, 1 kg jablek

Z vloček a mléka uvaříme kaši. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme špetku soli, po částech přidáváme vychladlou kaši. Nakonec přidáme rozinky a vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Pekáček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Do pekáčku rozestřeme těsto, které pokryjeme vrstvou jablek, pak znovu vrstvu těsta a jablek. Poslední vrstva je z těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na střední teplotu asi 40 minut.

Jablko s vločkami

20 g ovesných vloček, 1 jablko, 1 lžíce mléka, cukr, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 ořechová jádra

Ovesné vločky namočíme přes noc do vody. Druhý den je povaříme na kaši. Do prochladlé kaše přidáme nastrouhané jablko, trochu mléka, cukru podle chuti a citrónovou šťávu. Nakonec přidáme nastrouhané ořechy. Dobře promícháme a rozdělíme do misek.

Müsli

8 lžic ovesných vloček, 4 větší jablka, 4 lžíce slazeného kondenzovaného mléka, citrónová šťáva, čerstvé maliny nebo jiné ovoce podle sezóny, 4 lžíce nadrobno nasekaných vlašských ořechů

Ovesné vločky namočíme přes noc do studené vody. Ráno nastrouháme jablka a vmícháme je do namočených vloček spolu se slazeným kondenzovaným mlékem a citrónovou šťávou. Vločky narovnáme do misek, zdobíme malinami a posypeme sekanými vlašskými ořechy.

Skotské ovesné placky

100 g ovesných vloček, 50 g polohrubé mouky, 30 g strouhaného sýra, 1 žloutek, 2 lžíce mléka, 50 g másla, sůl, prášek do pečiva, tuk na pečení

Promícháme ovesné vločky, mouku, sýr, sůl a prášek do pečiva. Přidáme změklé máslo a opatrně vmícháváme mléko. Směs musí být stále hustá. Těsto dobře propracujeme a necháme v chladu odpočinout, pak je rozválíme na tenkou placku, ze které hrnečkem vykrajujeme malá kolečka, která překrojíme napůl, potřeme žloutkem a upečeme na rozpáleném tuku dozlatova.

Křupavé hrudky s oříšky

100 g moučkového cukru, 1 vejce, 2 lžíce másla nebo Hery, 100 g ovesných vloček, 100 g hladké mouky, 100 g hrubě mletých oříšků , 0,5 lžičky skořice, špetka soli, 50 g strouhané čokolády, oříšky na ozdobu

Cukr, vejce a změklé máslo ušleháme, přidáme ovesné vločky a mouku s oříšky. Směs ochutíme skořicí, nepatrně přisolíme a vmícháme nastrouhanou čokoládu. Pokud je směs příliš hustá, přidáme lžíci mléka. Lžičkou z těsta vykrajujeme kousky, z nich utvoříme kuličky, rozložíme je na plech a doprostřed vpíchneme oříšek. Pečeme v předehřáté troubě při 160 st. C dozlatova. Ke konci pečení teplotu snížíme, aby se oříšky nepálily. Vychladlé hrudky můžeme ještě ozdobit čokoládovou polevou. Hrudky jsou dobré jak čerstvé, tak mírně rozleželé uchované v plechové nebo plastové krabici.


Mjk0NDBjO