Úvod » Vaření, pečení » Kakaové produkty

Vaření, pečení / Kakaové produkty

Čokoláda na celém světě se vyrábí z jedné zákadní suroviny, a to kakových bobů. Nepražené surové kakaové boby jsou proto tou nejčokoládovatější opravdovou čokoládou.

Ve své původní podobě si kakao uchovává nejvíce hodnotných a výživných látek a chutná úžasně. Této chuti se nejvíce blíží některé hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa.

Syrové kakaové boby se u nás často nekonzumují, většina čokolády na našem trhu neobsahuje vysoké procento tohoto pravého kakaa, a tak konzumujeme převážně cukr, ztužené tuky nebo jiné náhražky než samotný základ všech čokolád, a to kakaové boby.

Z kakaových bobů se jejich odtučněním získá kakaové máslo, které po vychlazení tuhne, a zbylá sušina -kakaový prášek.

Alternativou ke kakau, zejména v případě alergie, je karobový prášek, který se dá použít všude kde byste daii kakao. Karob (svatojánský chléb) pochází ze stromu s názvem rohovník obecný.

 




 

Vaše cena 89 Kč













cena před slevou 195 Kč

Vaše cena 166 Kč

sleva 15 %




 

Vaše cena 194 Kč















 

Vaše cena 570 Kč



cena před slevou 745 Kč

Vaše cena 633 Kč

sleva 15 %



ZTFkZG