Úvod » Mouka, koření » Italská mouka na pizzu Nobilgrano W340 1 kg


        

Italská mouka na pizzu Nobilgrano W340 1 kg

 

Číslo produktu: 0250
Vaše cena bez DPH : 57 Kč
Vaše cena s DPH (15 %):
65 Kč

Farina di grano tenero - italská mouka na výrobu pizzy

určená pro dlouhé kynutí v chladničce: 36 až 72 h

Klasické mouky "00" během mletí a rafinace ve mlýně přichází o nutričně bohaté složky mouky a zůstavají pouze škroby a část proteinů které mají vysoký glykemický index.

Pro výrobu lehce stravitelné pizzy doporučujeme tuto mouku typu " 0" Nobilgrano Con germe di grano vitale, mouku s obilnými klíčky a bohatou na živiny ( fosfor, draslík, hořčík a vápník,vitamíny ze skupin B a E a esenciálních mastných kyselin ) pro zdravé stravování.

Mouka určena pro dlouhé kynutí,  W 340 , P/L 0:55

 

Doporučená receptura: 
1 kg (2,2 lb) Nobilgrano "0" R 
570 ml vody
30 g extra panenský olivový olej
25 g soli
3 g čerstvého droždí
Postup:
Hníst během 16-18 minut (rotační hnětač)
Nechte odstát 30/40 minut
Vytvořte bochníky o požadované hmotnosti
Bochníky nechte kynout po dobu několika hodin při pokojové teplotě 18°C 
a pak je vložte do chladničky na 36 až 72 hodin při +4°C a zabraňte přístupu vzduchu. Před zpracováním 
vyjměte tyto bochníky na několik hodin z chladničky,ze kterých pak připravíte 
voňavé těsto pro chutnou a křupavou pizzu.

 

Pšeničné klíčky obsahují ve významném množství aminokyseliny, mastné kyseliny, minerální soli, bílkoviny a vitamíny. Pšeničné klíčky jsou mimořádně bohaté na vitamíny E, které mají antioxidantní účinky.

Země původu: Itálie

MzQyM